Abbaye des Rocs – 1979 bier

Een eigen bier hebben, dat was de droom van onze voorzitter. Maar we wilden niet zomaar het zoveelste bier in de rij zijn, en vanwege heel wat praktische bezwaren en problemen lieten we dit idee varen. Tot op een dag de voorzitter op het internet de bieren van Abbaye des Rocs zag verschijnen. Een brouwerij gesticht in 1979, met bovendien 1979 op het etiket en een heel gamma aan smaken. De voorzitter bestelde een paar bakken en al snel werd er geproefd. Een aangename verrassing! We zochten contact met de brouwerij, die enthousiast meeging in ons verhaal. Zo kwam de droom van onze voorzitter toch een beetje uit.

De Brouwerij

Abbaye des Rocs 1979 Logo
De brouwerij bevindt zich in Montignies-sur-Rocs, een deelgemeente van Honnelles. Het is daar waar het volledige assortiment bieren werd bedacht, gecreëerd en geproduceerd. In 1979 kreeg de onderneming als eerste brouwerij na WO II een vergunning om een microbrouwerij te creëren in België. Het materiaal dat nodig is om bier te produceren bestond niet voor zulke kleine hoeveelheden en de eerste productiemachines werden tot stand gebracht op basis van recuperatiemateriaal.
Sinds haar oprichting in 1979 hecht de Abbaye des Rocs een bijzonder belang aan het milieu en de maatschappelijke problematieken. Zo worden er voortdurend verbeteringen aangebracht om om water en electriciteitsbehoefte te verminderen, de bostel wordt gebruikt om de landbouwgronden te verrijken en sinds kort wordt er enkel nog gewerkt met Belgische hop.
Voor meer info over de brouwerij en bieren: www.abbayedesrocs.com

De bieren

Alle bieren van Abbaye des Rocs zijn uitsluitend gemaakt uit natuurlijke producten (hop, mout, water, gist en specerijen). De zoete smaken zijn rechtstreeks afkomstig uit de niet-gefermenteerde residuen die op natuurlijk wijze in de mout voorkomen. Ze worden niet door de gist geabsorbeerd en zorgen voor een gezonde zoete smaak van de producten. Bovendien laten ze alle aroma’s van het graan vrij.
Deze methode laat toe om de smaak van de bieren te verrijken en om het assortiment te bestempelen als “traditioneel single malt”.
​ZONDER KUNSTMATIG AROMA
ZONDER SMAAKVERSTERKER
ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKER

Bieren 1979
Onder het label 1979 zijn volgende bieren beschikbaar:

  • L’ Abbaye des Rocs Blonde – 6% alc.
  • L’ Abbaye des Rocs Brune – 9%
  • La Montagnarde Amber – 9%
  • La Blanche des Honelles – 6%
  • Rocs Saison – 5,4%
  • Black Rocs Stout – 7,5%
  • Black Rocks Barrel-aged – 7,5%

Waar te vinden?

Alle bieren van Abbaye des Rocs “1979” zijn verkrijgbaar bij Depot Dorst (het vroegere J&J drinks) te Haasrode. Ben je geboren in 1979? Laat dan je identiteitskaart zien en je krijgt een korting bij je aankoop van de bieren van Abbaye des Rocs.