Wie zijn de Mannen van 1979?

Het jaartallenleven is een unieke verenigingsvorm die mannen geboren in hetzelfde jaar samenbrengt.

Deze Leuvense traditie kent reeds een rijke geschiedenis. De eerste groep werd waarschijnlijk gevormd door de mannen van 1840.  Sindsdien ontbreekt geen enkel jaartal op het appel.

In 2011 volgde internationale erkenning voor deze traditie, het jaartallenleven werd toegevoegd aan de lijst van het Immateriële Werelderfgoed van de Unesco.

Om meer te weten te komen over het jaartallenleven in Leuven kan je de website van het Verbond der Jaartallen bezoeken.

In 2018 werden alle mannen woonachtig in Leuven en geboren in 1979 samengeroepen door de mannen van 1969, onze peters, en werd ons gevraagd deze eeuwenoude traditie verder te zetten. En wij van 1979 namen vol enthousiasme deze uitdaging aan.  Ondertussen is onze vriendenkring al flink gegroeid en hebben we ons positief laten opmerken op de activiteiten die het afgelopen jaar georganiseerd werden.

Om deel te kunnen uitmaken van onze vriendenkring moet men niet in Leuven, Vlaams-Brabant of België wonen. Iedere man geboren in 1979 is welkom.

Het bindmiddel tussen onze leden, die elkaar vooraf vaak niet kenden, is en blijft vriendschap en respect. En nieuwe leden zijn van harte welkom.

In 2018 waren we het stichtend jaartal. Vanaf 2019 tot het jaar dat we 50 worden, in 2029, zijn we een zogeheten actief jaartal, dit wil zeggen dat we allerhande activiteiten organiseren om de vriendschapsbanden hechter te maken en een belangrijke rol zullen spelen in het Leuvense verenigingsleven… en sommigen beweren ook in het uitgaansleven… In 2029 vieren we dan onze vijftigste verjaardag met een groot feest en behoren we tot de Abrahams der jaartallen.

Een jaar dat zijn intrede doet in het jaartallen leven, wil dat dit niet onopgemerkt voorbij gaat en zorgt voor een stunt. De mannen van 79 hebben het meibos geplant als stunt.

Verder hebben de mannen van blok 9 ook de eer om de Meyboom te mogen planten .